Karta Menu
PRZYSTAWKI
Bruschetta
Rydze smażone na maśle
grzanki ziołowo – czosnkowe
Moskole
rydze marynowane
Oscypek grillowany
orzech włoski
ZUPY
Krem bryndzowy
oliwa dyniowa / grzanki / pestki dyni
Pikantna zupa z pstrąga
góralskie hałuski / seler naciowy / jajko / dymka
Rosół drobiowo-wołowy
góralskie hałuski / marchewka / natka pietruszki
Pomidorowa
śmietana / ryż
Żurek
biała kiełbasa / ziemniaki / jajko
Kwaśnica z kapusty
kiszonej na Kalatówkach
wędzone żeberko wieprzowe / ziemniaki
DANIA GŁÓWNE RYBNE
smażony na maśle, ziemniaki, warzywa gotowane
DANIA GŁÓWNE MIĘSNE
ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana
smażony na smalcu,
kapusta zasmażana
z szarpaną wieprzowiną52 pln
moskol, konfitura z czerwonej
cebuli, sałata, ogórek kiszony, frytki
pieczywo
DLA DZIECI
cukier puder
SAŁATKI
oscypek na ciepło burak pieczony, granat,
pomidor koktajlowy, grzanki, sos vinegrette
DANIA MĄCZNE
jagnięcina z cząbrem, sos grzybowy
oscypek, rydze marynowane,
bryndza, kapusta kiszona
sos z grzybów leśnych
cebula karmelizowana
oscypek, lazur błękitny, mascarpone
mozarella, szynka
cukier puder, owoce
DESERY
sos waniliowy, lody
cukier puder, owoce
polewa czekoladowa